Loading...

Blog

Quines són les condicions i requisits per sol·licitar una hipoteca per a un segon habitatge?

Tot i que es pugui pensar que la compra d’un segon habitatge és similar al d’un habitatge habitual, hi ha algunes diferències entre les dues hipoteques, començant pels requisits que solen exigir els bancs, a més d’alguns altres factors que cal plantejar-se per aconseguir les millors condicions per al finançament d’un segon habitatge.

A Finques Campanyà t’expliquem quines són les condicions i els requisits per sol·licitar una hipoteca per a un segon habitatge.

Tenint en compte que un segon habitatge s’adquireix quan ja es compta amb un altre habitatge habitual i sol estar destinat a períodes de vacances, les entitats bancàries acostumen a ser més exigents a l’hora de concedir el crèdit respecte a quan se sol·licita finançament per a un habitatge habitual, ja que en cas que sorgís algun període econòmic complicat, és molt més probable que es deixi de pagar la quota del segon habitatge.

Per això, el banc només sol concedir entre un 60% i un 70% del valor de taxació de l’immoble en comparació al 80% que solen finançar en un primer habitatge. Això significa que els estalvis necessaris són més grans, ja que cal aportar un mínim del 50% del valor de taxació.

Així mateix, els terminis de devolució són més curts, i acostumen a oscil·lar entre els 20 i els 25 anys, cosa que significa que les quotes mensuals són més altes.

Per tot això, els bancs exigeixen aquests requisits per concedir una hipoteca d’un segon habitatge: tenir una feina estable i un nivell d’ ingressos alts, disposar dels estalvis suficients i fins i tot aportar garanties addicionals.

D’altra banda, el sol·licitant hauria de tenir en compte algunes recomanacions per evitar sorpreses:

  • En primer lloc, analitzar les finances personals i calcular el pressupost adequat per a la hipoteca. Així com també triar entre hipoteca fixa i variable.
  • En segon lloc, intentar reduir el percentatge de finançament aportant més estalvis i ajustar els terminis de devolució.
  • Finalment, comparar les diferents hipoteques que ofereixen les diferents entitats i revisar molt bé les condicions abans de signar.