Loading...

Blog

Quins són els documents necessaris per llogar un local comercial?

Si estàs pensant d’emprendre el teu negoci, un dels punts més importants que cal tenir en compte és triar el local que millor s’adapti a la teva activitat comercial.

És habitual que aquells emprenedors que estan començant al món empresarial, prefereixin començar a través del lloguer i veure com va funcionant el negoci, abans de prendre la decisió de compra, i per això, cal conèixer quina és la documentació necessària.

A Finques Campanyà t’expliquem quins són tots els documents que necessitaràs per poder llogar un local comercial.

Títol de propietat

Aquest document acredita qui és el propietari de l’immoble, en cas de no comptar amb aquesta documentació, sempre es pot sol·licitar una nota simple al Registre de la Propietat on apareix aquesta informació, i també les dades de l’immoble.

Certificat deficiència energètica

És un document obligatori per llogar un immoble que cal sol·licitar a una empresa especialitzada i és important, ja que hi apareix la informació de la despesa energètica de l’immoble.

Impost de Béns Immobles (IBI)

L’IBI correspon al propietari de l’immoble i és important comprovar que no hi ha cap pagament pendent.

Llicència d’ús del local

És imprescindible comptar amb els permisos corresponents de l’ús que s’hagi donat al local per acreditar que l’immoble compleix totes les condicions i els requisits mínims necessaris per emprendre el negoci.

Subministraments

A més de comprovar que el local compta amb tots aquests serveis útils per a l’inquilí, també cal comprovar que no quedin pendents de pagament cap dels rebuts (aigua, llum o gas). Així mateix, el més recomanable en un lloguer és fer el canvi de titularitat.

Fiança

Un cop signat el contracte de lloguer, el propietari rep la fiança que haurà de dipositar a l’organisme corresponent de la comunitat autònoma on es troba l’immoble i la quantitat del qual correspondrà a una mensualitat.