Loading...

Blog

Guia bàsica per a inquilins primerencs

Si estàs pensant en independitzar-te i és la primera vegada que realitzaràs un lloguer, és convenient conèixer alguns aspectes, no sols per a trobar l’habitatge que millor s’adapti a les teves necessitats sinó per a poder llogar amb totes les garanties i no trobar-te amb sorpreses, una vegada que hagis signat el contracte d’arrendament.

A Finques Campanyà et deixem aquesta guia bàsica per a inquilins primerencs.

La Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) regula els drets i les obligacions tant dels propietaris com dels inquilins, però independentment de demanar assessorament a l’hora de realitzar el contracte de lloguer, hi ha algunes qüestions a considerar per a prendre la millor decisió:

  • Realitzar una cerca exhaustiva

Per a poder trobar l’habitatge que millor s’adapti a les teves possibilitats i als teus gustos, l’ideal és mirar en els diferents portals immobiliaris i buscar immobles d’aquestes característiques i en la zona que triada.

  • Comprovar l’immoble triat

A més d’informar-te sobre la zona, el veïnat i l’edifici en el qual se situa, en el cas que sigui un pis, és important comprovar bé l’habitatge, sobretot les instal·lacions i qualsevol defecte que pugui tenir l’immoble, per això convé anar acompanyat preferiblement d’algú que entengui.

  • Preguntar tot el necessari

Quan es lloga per primera vegada és molt natural tenir moltes preguntes, per això no dubtis a resoldre qualsevol dubte que puguis plantejar-te, fins i tot el fet, per exemple, de tenir mascotes o d’utilitzar les zones comunes.

  • No lliurar diners sense veure l’habitatge

Per a reservar l’habitatge n’hi ha prou amb donar un senyal una vegada visitada i per a això, és fonamental signar un ‘document de reserva’ tanmateix, no cal avançar cap pagament.

  • Llegir atentament el contracte i realitzar les modificacions necessàries

És convenient poder realitzar el contracte amb algun professional (advocat o agent immobiliari) i resoldre qualsevol dubte o modificar qualsevol aspecte que creguis convenient.

  • Revisar el tema de les despeses i les reparacions

Les despeses i les reparacions són els temes que més controvèrsia generen, per això, informa’t abans de signar qualsevol contracte.

  • Sol·licitar una assegurança de llar

No és obligatori, però pot ser recomanable contractar una assegurança de llar en el qual s’inclogui la cobertura del contingut i el de responsabilitat civil enfront de tercers.