Loading...

Blog

Vendràs el teu pis? 5 coses que no pots ignorar aquest estiu

L’any 2024 es presentava com un període de moderació en el mercat immobiliari, amb fluctuacions que poden influir tant en les transaccions com en els preus dels habitatges. Per a aquells que consideren vendre una propietat enguany, diversos factors, que abordem a Finques Campanyà, han de ser tinguts en compte.

El preu mitjà de l’habitatge a Espanya és un factor crucial a considerar en fixar el preu de venda. Al desembre de 2023 el preu mitjà va ser de 2.042 €/m², amb un augment del 0,7% respecte al mes anterior i un significatiu increment del 8,1% en comparació amb desembre de 2022. No obstant això, aquests valors varien segons la ubicació geogràfica, sent notablement diferents entre regions com Astúries i Catalunya.

Les projeccions suggereixen que els preus de l’habitatge tendiran a l’alça en àrees urbanes consolidades i amb demanda sostinguda, encara que amb matisos regionals. Per tant, esperar massa per a vendre podria resultar en una disminució dels preus.

Realitzar reformes en la propietat pot augmentar el seu valor, ja que els compradors són cada vegada més exigents. Per exemple, els habitatges a Madrid poden incrementar el seu valor fins a un 30% després de ser reformades, encara que aquest percentatge varia segons la ubicació dins de la ciutat.

És essencial tenir en compte les despeses associades a la compravenda, que inclouen impostos, honoraris de notaria i registre, cancel·lació d’hipoteca, plusvàlua municipal i certificacions. Estar preparat per a negociar el preu és fonamental, ja que alguns compradors buscaran reduccions.

El mercat actual es caracteritza per una menor oferta i una major demanda, la qual cosa pot portar a un augment dels preus. Per tant, és important avaluar totes les opcions i considerar les fluctuacions del mercat abans de prendre una decisió de venda. Vendre una propietat a l’estiu requereix una anàlisi acurada de diversos factors per a maximitzar el retorn de la inversió.