Loading...

Blog

Flex Living: La revolució de la flexibilitat habitacional

El flex living, un subsector en auge dins l’àmbit habitacional, es caracteritza per oferir solucions temporals amb un enfocament en la flexibilitat i els serveis inclosos. A Espanya, aquest segment està experimentant un ràpid creixement impulsat per una demanda creixent que busca alternatives habitacionals adaptables, una necessitat que amb prou feines s’atenia fins fa poc. A Finques Campanyà t’expliquem com aquest model està revolucionant la flexibilitat habitacional.

 

Des del 2020, el nombre de llits al flex living ha augmentat significativament, multiplicant-se per quatre i arribant al voltant de 8.000 llits en l’actualitat, i es projecta que per al 2025 arribi a 20.000 llits. Madrid i Barcelona concentren el 75% dels llits operatius, encara que altres àrees com València, Màlaga i Biscaia també mostren un creixement i una projecció destacats.

 

Aquest model respon a canvis en l’estil de vida influenciats pel desenvolupament professional, amb una part significativa de la població jove buscant flexibilitat per la seva naturalesa nòmada. Els diversos models dins del flex living, com el coliving, cohousing, multiliving, entre d’altres, sorgeixen per satisfer una necessitat social, cosa que ha despertat l’interès d’inversors en aquesta alternativa.

 

El flex living ofereix solucions adaptades a un mercat en constant evolució, encara que sorgeixen dubtes sobre la seva regulació i el seu impacte en la rendibilitat per als inversors un cop regulats.

 

Aquest model proporciona avantatges significatius per als llogaters, especialment per a joves professionals, estudiants i nòmades digitals. La flexibilitat en la durada de l’estada, la inclusió de serveis com la neteja i el wifi, la creació de comunitats afins i l’estalvi en comparació amb el lloguer tradicional són alguns dels seus atractius principals.

 

Tot i les incerteses reguladores, el flex living està guanyant terreny ràpidament al mercat immobiliari espanyol, alimentat per una demanda creixent d’habitatges adaptables i versàtils, cosa que promet un creixement continu en el futur proper.