Loading...

Blog

Fiança de lloguer al detall: Terminis, requisits i garanties de devolució

Al lloguer d’habitatges, la fiança juga un paper crucial tant per als propietaris com per als llogaters. És una suma de diners que garanteixen el compliment del contracte d’arrendament i la integritat de l’immoble. A Finques Campanyà, entenem com n’és d’important comprendre els detalls de la fiança de lloguer, i per això, abordem aquest tema per aclarir terminis, requisits i garanties de devolució.

 

  • Terminis: En la majoria dels casos, els llogaters han de pagar la fiança a l’hora de signar el contracte d’arrendament. Aquesta quantitat sol equivaldre a una o dues mensualitats de lloguer, depenent de les regulacions locals. A Espanya, la Llei d’arrendaments urbans estableix un termini de 30 dies des del lliurament de la fiança per al dipòsit en un organisme oficial o entitat autoritzada per la comunitat autònoma corresponent.
  • Requisits: Per assegurar una transacció sense complicacions, és fonamental que tant propietaris com llogaters coneguin els requisits necessaris per a la fiança de lloguer. Els llogaters han de lliurar la quantitat acordada en efectiu o mitjançant transferència bancària, i rebran un rebut com a comprovant de pagament. D’altra banda, els propietaris tenen la responsabilitat de dipositar la fiança a l’organisme designat per la comunitat autònoma i proporcionar a l’inquilí la informació necessària sobre aquest procés.
  • Garanties de devolució: La devolució de la fiança és un aspecte crucial per a ambdues parts involucrades al contracte d’arrendament. En finalitzar el contracte, el propietari ha d’inspeccionar la propietat a la recerca de possibles danys que excedeixin el desgast normal. Si no hi ha problemes significatius, la llei estableix un termini màxim de 30 dies per a la devolució de la fiança. En cas de desacord sobre els danys o desperfectes, les dues parts tenen dret a recórrer a un arbitratge o a la via judicial per resoldre la disputa.

 

A Finques Campanyà ens esforcem per garantir una experiència de lloguer justa i transparent per a propietaris i llogaters per igual. Per això, és fonamental comprendre els detalls de la fiança de lloguer, des dels terminis fins als requisits i les garanties de devolució. Si necessiteu aclarir algun dubte o necessiteu assessorament addicional, no dubteu a comunicar-vos amb el nostre equip d’especialistes.