Loading...

Blog

Com preparar casa teva per a l’hivern de manera eficient

Preparar la teva llar per a l’hivern de manera eficient és essencial per mantenir la calor i la comoditat mentre s’estalvia en costos de calefacció. A Finques Campanyà us oferim alguns consells clau.

 

Aïllar portes i finestres

Verifica si hi ha corrents d’aire al voltant de les portes i finestres i segella qualsevol escletxa. Utilitza rivets o cintes adhesives per a finestres per assegurar un segellat adequat.

Revisa l’aïllament

Un bon aïllament és fonamental per mantenir la calor a l’interior. Assegureu-vos que el sostre i les parets estiguin ben aïllats i si cal, considereu la possibilitat d’incloure aïllament addicional.

Servei al sistema de calefacció

Abans de la temporada d’hivern, programa una revisió i el manteniment del sistema de calefacció per garantir que funcioni de manera eficient i segura.

Neteja les xemeneies i les estufes de llenya

Si tens una xemeneia o una estufa de llenya, assegura’t que estiguin netes i en bon estat de funcionament. Contracta un professional per netejar-les i revisar les connexions dels conductes.

Canvia els filtres

Reemplaça els filtres d’aire del sistema de calefacció amb regularitat. Els filtres nets permeten un flux d’aire més eficient i eviten que el sistema treballi en excés.

Programa termòstats

Instal·la termòstats programables per ajustar automàticament la temperatura quan estiguis fora de casa o mentre dorms, un gest que pot estalviar una quantitat significativa d’energia.

Revisa les canonades

Assegureu-vos que les canonades estiguin aïllades per evitar congelacions i ruptures. També és recomanable deixar córrer una mica d’aigua a les canonades exteriors per evitar que es congelin.

Utilitza cortines i persianes

Durant la nit, tanca cortines i persianes per ajudar a aïllar les finestres i evitar la pèrdua de calor i durant el dia, obre-les per aprofitar la llum solar i escalfar naturalment l’espai.

 

Preparar la teva llar de manera eficient per a l’hivern no només et mantindrà còmode, sinó que també t’ajudarà a estalviar en costos d’energia. Realitza aquestes tasques de manteniment regularment per assegurar-te que la teva llar estigui llesta per enfrontar-se a les temperatures fredes de manera eficaç.